Wim

Wim

"Marion is een super Pilates juf"

Jaren geleden ben ik door mijn vrouw “Anneke” overgehaald om mee te gaan naar de Pilates lessen van Marion de Laat. Aanvankelijk had ik nog geprobeerd dit af te houden. Ik had gehoord dat het bijna alleen maar vrouwen zijn die daar op een mat in de zaal liggen.

Ik weet nog dat ik dacht, “niet cool”. Tot ik op een morgen werd geconfronteerd met het feit dat ik moest gaan zitten bij het aantrekken van mijn sokken. Toen nam ik het besluit om toch maar eens mee te gaan. Het moet niet gekker worden dacht ik, “te moeten gaan zitten bij het aantrekken van je sokken”, terwijl ik hardloop en stoer op mijn mountainbike door de bossen rijd. Nu ik al heel wat jaren de Pilates lessen volg is het goed gekomen, met dat aantrekken van mijn sokken.

Marion is een super Pilates juf. Bij blessures heeft ze snel alternatieven voor de oefeningen. Ik zeg wel eens gekscherend ” Marion is Pilates”. Een heel belangrijk deel van haar leven staat in het teken van Pilates. Ze heeft inmiddels een prachtige eigen ruimte, welke met veel kennis en aandacht voor de juiste sfeer is ingericht. Als je het mij vraagt, zeg ik met veel overtuiging, “dat je je geen betere pilatesjuf kunt wensen”.

Marian

"Zwerven met passie en een droom"

Marion en ik begonnen samen in Den Bosch, we hebben samen gezworven van ruimte naar ruimte. Eindelijk heeft Marion haar “Ruimte” gevonden, een plaats waar het goed toeven is, waar ik me vanaf de eerste dag thuisvoel. Marion heeft in 15 jaar de stand van de zeilen verzet, omdat ze de richting van de wind niet kan veranderen. Deze “Ruimte” had ze dus al die jaren in gedachte. Hier heerst harmonie in de sfeer van deze fijne, hartelijke docente; je kunt het voelen in elk hoekje, door de ramen, aan de zittafel en zelfs de spanten van het dak zijn tevreden.

Elke zondagochtend lig ik bij Marion op het matje,  luister en kijk naar haar professionaliteit. Zij geeft op een rustige, ontspannen wijze les en legt stap voor stap uit hoe de oefeningen gedaan moeten worden. Ze combineert yoga en pilates. Mijn voorkeur gaat  uit naar de Pilatesoefeningen. Ik werk graag met mijn lijf en geniet van het gebruik van die spieren, die in het dagelijks leven te weinig aan bod komen.  In mijn dagelijks leven heb ik profijt van haar lessen; ik voel het in mijn bewegingen, mijn houding. Pilates is een deel van mijn leven geworden. 

Zwerven hoeft niet meer, ik ben samen met Marion thuisgekomen op een plekje dat een pareltje in Berlicum genoemd mag worden.

Marian

Carlijn

"Door aan pilates te doen heb ik geen blessures meer gehad"

Ik ben bijna 39 jaar oud en woon inmiddels zo’n 14 jaar in Berlicum. Ik woon samen en heb twee kinderen van 8 en 10 jaar oud. Overdag ben ik sportdocent op het mbo in Helmond. Ik geef daar sportlessen, maar ook theorielessen. Sporten is voor mij dus erg belangrijk.

Wat betekent pilates voor mij? Ik ben het zelf gaan doen, omdat ik toch wel door de ouderdom😊wat vaker blessures kreeg van het hardlopen, tennissen en bootcampen. Doordat we het er bij de bootcamp erover hadden zijn we met z’n vieren een proefles gaan doen bij Marion. Sindsdien komen we trouw elke week onze oefeningen doen. Door aan pilates te doen heb ik geen blessures meer gehad en voel me na een les alsof ik de wereld weer aankan. Ik verbaas me alleen elke keer hoe Marion haar been gestrekt naar achteren gooit…

Ik ga eind juli zelfs de cursus Pilates Trainer doen! 

Carlijn
IMG_3926

Chantal

"Ik kijk telkens weer uit naar de volgende les"

Ik ben zo blij dat een vriendin van me een jaar geleden met het voorstel kwam een proefles pilates bij MyPilates te volgen. 

Bracht voor die tijd regelmatig een bezoek aan de osteopaat voor mijn nek en rugklachten, maar dit is sinds de lessen die ik volg bij Marion niet meer nodig. Doe het consequent 2x in de week, ik kijk telkens weer uit naar de volgende les. 

Dankjewel Marion!!

Bianca

Bianca

"2x per week, maar het liefst zou ik elke dag beginnen met een uurtje pilates van jou"

Ik ben heel blij met jou en je lessen. Vandaar dat ik het 2x per week doe maar het liefst zou ik elke dag beginnen met een uurtje pilates van jou.

Jij bent professioneel (uitleg oefeningen en waar het goed voor is), zorgt voor variatie in oefeningen, goede balans tussen serieus en humor, oog voor de persoon (blessures) maar daagt ook uit een stapje verder te gaan in een oefening.

Je bent klantvriendelijk want ik kon gewoon een paar proeflessen volgen zonder dat ik daar voor hoefde te betalen.  

Colien

Colien

"achter alle oefeningen zit een visie en opbouw"

Ik vind je lessen vooral goed voor mijn lijf en mijn geest.

De rugklachten waar ik jaren mee tobde, waren binnen de kortste keren verdwenen.

De balans in je lessen is zo goed en het lijkt zo vanzelfsprekend, maar achter alle oefeningen zit een visie en opbouw. Afwisseling tussen spanning en ontspanning, kracht en rek, actie en rust, zowel fysiek en mentaal, daar draait het om in je lessen. En nooit is een les hetzelfde. Verrassend en tegelijk vertrouwd. Dit alles is de kracht van jou en daarin schuilt de waarde van je Pilateslessen.

Lies

"Blij zijn met wat kan, maar ook accepteren wat niet kan"

In de meer dan 10 jaar Pilates heb ik al veel fijne uurtjes meegemaakt. Eerst dacht ik nog ach wat een simpele oefeningetjes, stelt niets voor, maar het gaat letterlijk en figuurlijk wat dieper. Er is intens over nagedacht. Zij weet ons (de zgn. “Viefe Ouderen” – ik spreek liever van senioren-) enorm te inspireren.

Marion let erop dat het hele lichaam, iedere spiergroep aan bod komt. Belangrijke spieren zijn die, die  rond het zgn. “ krachtcentrum” liggen bestaande uit buik, lage rug, heupen en billen, maar ook de armen en benen worden niet vergeten. Daarnaast kijkt zij ook heel goed naar iedere individuele persoon. Je doet je best, maar ieder lichaam is net weer anders en het is geen wedstrijd, je bent hier puur voor jezelf. Tijdens de lessen wordt ons geleerd een balans te vinden voor de harmonie van lichaam én geest . Dit betekent o.a. goed naar je lichaam te luisteren en blij zijn met wat kan, maar ook accepteren wat niet kan.

Ik ben iemand (1945) die graag sport, graag fit wil blijven, graag zoveel mogelijk conditie wil behouden, maar er ook plezier aan wil beleven en dat heb ik. Iedere week kijk ik uit naar welke lessen Marion  weer heeft voorbereid en wat haar muziekkeuze daarbij is (voor mij moet het hele “plaatje” kloppen).  Na al die jaren kan ik zeggen dat ik steeds weer voldaan thuiskom met een prettig gevoel van lichaam én geest.

Ik voel me vertrouwd bij MyPilates en dompel me graag een uurtje per week onder in de kundigheid en warmte van haar lessen, om weer als herboren thuis te komen.

Lies 3
Scroll naar boven